24. november 2013

Dårlig treningsoppmøte!!

En av damelagets spillere har hatt ekstremt dårlig treningsoppmøte de siste ukene. Totalt fraværende, rett og slett! Helt siden futsalkampene i Bjørnholthallen 2. november har hun ikke vært å se. Det begynner å nærme seg en måned!! Skal vi la det forbigå i stillhet? Vanligvis gjør vi jo det… Denne gangen derimot, føler vi at det er på tide at det offentliggjøres!

Etter å ha sikret seg en pris for sine evner til å kle seg ut som 94år gamle Olga (se bilde), dro vår kjære Linda avgårde. Hun tok rett og slett en tur til Sør-Afrika, hun. Her serveres et vakkert reisebrev.


”I august bestemte jeg meg for å gjøre noe litt utenom det vanlige. Ettersom jeg i løpet av året ikke hadde hatt noe ferie, og etter en sommer med utfordrende hendelser, bestemte jeg meg for å reise vekk. Jeg trengte å komme meg bort litt, og destinasjonen ble Sør-Afrika. Andre siden av kloden var passe langt vekk og fire uker (kanskje) lenge nok. Hovedmålet med reisen var å jobbe som frivillig med ville dyr (løver og sånn), og dra på safari. Tre uker "arbeid", en bonusuke med ferie!

Avreise:
Mandag 4. november. Destinasjonen var Johannesburg via London og flyturen derifra var på nette 11 timer, uten aircondition og med all varme på. Jeg var forberedt på at det ble trangt, men hadde jeg visst de skulle skru på varmen hadde jeg hatt bikini under, men det er jo begrenset hvor mye man kan ta av seg på et fly...

Det første møtet med Sør-Afrika var fantastisk og møtet med menneskene enda bedre. Alle er så snille og hjelpsomme, og de har en helt annen holdning til alt og alle enn hjemme. (Har kun sett det samme på KFUM sitt damelag!) Også hjelper det jo litt når han i passkontrollen spør om det er jeg som er Miss Universe, noe jeg selvfølgelig svarte JA på! ;) Jeg glemte til og med at jeg var nervøs for å si feil i kontrollen. Det er nemlig viktig at man er turist, og ikke jobber som frivillig. Du kan nemlig risikere å ikke slippe inn i landet fordi de er redde for at andre skal arbeide og derfor frarøve de fastboende for lønnede arbeidsplasser.


Funfacts fra Soweto, et byområde sør-vest for Johannesburg, som vi besøkte:
- Nelson Mandela bodde her før og etter sitt fengselsopphold.
- Desmond Tutu bodde her.
- Desmond og Nelson (tar det på fornavn her nede) bodde i samme gate og det er derfor den eneste gaten i verden som har huset to vinnere av Nobels Fredspris.
- Mandelas siste kone er den eneste i verden som har vært gift med to presidenter i to forskjellige land, riktig nok ikke samtidig!

Det har til nå vært noen fantastiske uker, det er helt ubeskrivelig. Jeg storkoser meg, og nå føles det som at jeg kunne bosatt meg og jobbet her i mange år :)


Det blir ikke mye trening utenom arbeidet, men i går kveld kjørte vi alle sirkeltrening til løvebrøl, masse lyn på en side og nydelig solnedgang på den andre siden. Og hver kveld legger vi oss i hyttene til løveprat :)


Nå er jeg nettopp kommet tilbake etter å ha fanget en løve som rømte. Den har blitt så tynn så vi skulle ta den med til en egen innhegning for overvåking, men i stedet for å løpe inn i buret klatret den over strømnettet. Da måtte vi hive oss rundt og fange den. Heldigvis fikk de bedøvet den, men den måtte ligge under beina våres i bilturen tilbake. Det var greit skummelt.

Håper alt er vel hjemme!
Stor klem fra Linda”

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar