2. mai 2013

Referat fra seriekamp #2: KFUM - Frigg 28. April...

Det var en stormfull og småfuktig kveld på KFUM arena den 28. April 2013... 

Det var kaldt(med litt regn i luften), og selv om noen av spillerne hadde tatt på seg shortsen, så var ikke det noe klart bevis på en varm temperatur. Det blåste hatter og fjær og kapteinen Adelen var skråsikker i sitt valg av banehalvdel før kampen skulle sparkes i gang.

Inngangen til denne kampen ble litt annerledes enn vanlig rutine. Etter kampen mot Vålerenga i serieåpningen fant coach Aspen ut at det måtte gjøres noen smågrep med tanke på taktikken. Derfor hadde vi brukt uka til å omstille oss litt. Dette ble gjort for å skape flere offensive alternativer, slik at vi kunne omsette ballinnehavet vårt til målsjanser og mål i større grad enn vi greide i forrige kamp. Noen spillere fikk nye arbeidsoppgaver, og derfor ble det holdt et taktikkmøte i forkant av kampen. Med bakgrunn i dette var vi også litt spente på å se om endringene kunne få oss ut av den omtalte "hengemyra" fra forrige kamp. Så hvordan gikk det??

I pausen: Varmt var det ikke, og kledning spriker fra shorts til dunjakke...(Nathalie i dunjakke)

Joda, resultatet ble faktisk at vi beholdt balleinnehavet, og skapte mange fine sjanser. Hvilket også resulterte i to fine mål. Det første kom fra Marthe(et velplassert skudd) og det andre fra Emmeli(dro med seg ballen gjennom forsvaret og var kald som en fisk alene mot keeper). Forandringene i taktikken gjorde at vi kunne angripe på flere forskjellige måter, og det var morsomt å se. Underveis i kampen viser det seg at vi trenger mer tid for å bli enda bedre på dette, men seieren over Frigg var et steg i riktig retning og en veldig god start på en litt ny tankemåte for oss(Kåffa-stilen).

I tillegg gjorde jentene som de alltid gjør - jobber helhjertet under hele kampen! Dermed innfrir vi forvetningene vi hadde til serieåpningen og innkasserer tre poeng i seriens andre runde.


Hard facts: KFUM - FRIGG: 2 - 0. 
1. mål: Marthe Assist: Adelen
2.mål: Emmeli Assist: Adelen

Ny debutant:
Helene Unsvåg.

Tilstede:
Kristin - Keeper: 
Er trygg å ha bakerst, og er en viktig spiller for laget. Er ute å plukker det som kommer, og er også trygg og god i feltet.
Chaninie: 
Har funnet nivået sitt igjen, etter å ha vist seg som litt rusten i treningskampene. Er også mer med offensivt i denne kampen.
Vibecke: 
Tilbake for fullt etter at albuen dro ut av ledd i vinter. Rydder unna både høye og lave baller som kommer, og er ikke redd for å bruke verken hodet eller brystet. Har man ball i nærheten kan man med rette bli litt redd, for det lukter svidd av taklingene.
Hanne: 
Vibecke´s andre halvdel. Det ikke Vibecke rydder unna, plukker Hanne opp bak. Har fart og god ballkontroll, og banker unna ballene i bakrommet som en feier.
Nathalie: 
Er slående lik Vibecke i spillestil. Kompromissløs i duellspillet, og er med offensivt. At hun også er to-fotet er en klar fordel! 
Adelen: 
Hurtig på små flater, ballsikker og pasningstrygg. Bidrer mer til det offensive spillet nå, og det er en klar styrke for oss. 
Marianne: 
Arbeidsjern med god ballkontroll. Viser frem spill på småflater, og gode defensive fibre. 
Ingrid T: 
Stor fart og kontringstyrke. God med ballen i beina og livsfarlig rettvendt. Bidrar sterkt både offensivt og defensivt. 
Sofie: 
Med stor fart og gjennombruddskraft skaper Sofie ofte sjanser. Gjorde klart uttrykk for at hun nå hadde funnet "sin" posisjon. Coachen er heller ikke uenig i dette! 
Marthe: 
Putter en fin goal, og har en kjempesjanse for å putte to. Ingen tvil om at hun trives best offensivt i banen og gjennom fine bevegelser inn mot boksen, kommer hun ofte til sjanser. 
Emmeli: 
Jobber ustanselig, og liker best høyt press. Ved for lavt press synes hun det skjer for lite. Er farlig foran mål, og viser seg som ekte spiss ved å score kontrollert alene mot keeper. Bidrar også på en fin måte defensivt. 
Ingrid L:
Er godt trent og løper masse i løpet av en kamp. Som forsvarer gir hun motstander liten tid og er raskt oppe i ballfører. 
Juni: 
Er sammen med Ingrid L lagets O2-snapper. Løper mye og kan legge ned masse arbeid både defensivt og offensivt. Har sin rolle offensivt med også defensive arbeidsoppgaver. 
Julie E:
Er på mange måter Emmeli´s andre halvdel, ikke bare fordi de er søstre, men også fordi de bekler samme posisjon. Fysisk tøff og sterk, og kan holde på ballen. 
Helene: 
Debuterte for oss mot Frigg. Er ballsikker og har et fint overblikk for gode pasninger og spill. Er god til både å holde ballen i beina og løse opp med korte/hurtige pasninger. 
Ragna: 
En 97-spiller som mer eller mindre spiller fast for oss. Er offensivt veldig god, og er livsfarlig foran mål. Kan skape mye på egenhånd og har en velutviklet målteft. 

Jeg gleder med til neste seriekamp på søndag mot Amasone! :)

Takk for meg. PS:

Coachen i Nathalie´s omtalte dunjakke.. Hvorvidt dette var kledelig var det delte meninger om, men kaldt var det og dette gav i hvertfall latter hos publikum om ikke annet..
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar